De Vooropleiding

De Vooropleiding [VO] is een fulltime opleiding van één (school)jaar. Het is bedoeld als een tussenjaar voor iedereen die naar het kunstvakonderwijs wil doorstromen. Onze Vooropleiding biedt je de kans om te onderzoeken waar jouw talenten liggen. Daarnaast helpt het je om beter voorbereid naar de verschillende audities te gaan.  Om het niveau van de Vooropleiding te waarborgen, houden we selecties. Zo kom je in een klas met gelijkgestemden die allemaal hard werken en zin hebben om te onderzoeken en aan te pakken.

De Vooropleiding aan het UCK bestaat al meer dan 20 jaar en vele talenten zijn je voor gegaan. Hoewel de basis voornamelijk het acteren is, komen onze studenten uiteindelijk op zeer verschillende plekken terecht. Denk daarbij aan: acteur, theaterdocent, regie, kleinkunst, dramaschrijven, dramaturgie, theaterproductie, theatervormgeving, musical, muziektheater, dans of mime.

Kosten

€ 3 395,-

 

Persoonlijke ontwikkeling

Bij ons staat je eigen persoonlijkheid voorop en wij gaan samen met jou op zoek naar je sterke kanten en je talenten. Het aanbod van de lessen is breed. Naast een klein kernteam die jou volgen in je ontwikkeling, werken we met veel verschillende vakdocenten, acteurs, theatermakers, regisseurs en vanuit zoveel mogelijk theaterdisciplines. Natuurlijk stellen wij daarbij ook eisen aan discipline en zelfwerkzaamheid.

Houd er rekening mee dat dit vak je behoorlijk door elkaar kan schudden. Je wordt herhaaldelijk geconfronteerd met jezelf en met anderen. Dat maakt het een intensieve en bijzondere ervaring maar je moet dus wel tegen een stootje kunnen!

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor de Vooropleiding zijn: mbo-4, havo of een hogere opleiding. De maximum leeftijd is 25 jaar.

Inschrijven

Selectiedag Vooropleiding

Er zijn voor de Vooropleiding 3 Selectiedagen in 2019 waarin je kennis kunt maken met de lessen en met de opleiding. Voor de LOT zijn er 2 Selectiedagen. Schrijf je in voor de Selectiedag die jou het beste uitkomt. Inschrijven kan nu al. Let op, er zijn deze dagen beperkt aantal plaatsen. Dus zorg dat je er snel bij bent!

Zaterdag 13 april 2019 Selectiedag Vooropleiding
Zaterdag 8 juni 2019 Selectiedag Vooropleiding en LOT
Zaterdag 24 augustus 2019 Selectiedag Vooropleiding en LOT

Als je je wilt opgeven voor een van de vooropleidingen dan is deelname aan een Selectiedag is verplicht. Na deze dag hoor je of je bent toegelaten tot de VO.

Inschrijven

Je kan je aanmelden voor het Selectieweekend via de algemene website van het UCK.
Nadat je van ons hebt gehoord dat je bent toegelaten bent tot de Vooropleiding, kan je je inschrijven

Kosten

€ 50