Programma LOT

De Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen [LOT] is een speciaal ontwikkeld programma om jou als aanstaande student te laten onderzoeken of het volgen van een theateropleiding iets voor je is. En zo ja, welke richting het beste aansluit bij wat je wilt en kunt.

Elke zaterdag kom je naar het UCK voor een leuke en intensieve lesdag. Daarin krijg je spelimprovisatie, spelen met tekst, mime en dans, stem/zang van verschillende docenten. Tijdens het mentoraat van theaterdocent Myra van Abeelen krijg je inzicht in je ontwikkeling, informatie over alle selecties op theaterscholen en heb je gesprekken over het vak. Naast alle lessen krijg je ook een auditietraining van Michiel Bijmans (docent toneelschool Arnhem) en organiseren we een meet & greet met oud LOT en VO studenten die nu op een van de theaterscholen zitten of al afgestudeerd zijn.  

Je krijgt inzicht in theater als vak, kijkt naar je eigen houding, theatrale vermogens en verwachtingen en deze worden getoetst zodat je zelfstandig een keuze kan maken voor een studierichting aan één van de theateropleidingen.

De lessen zijn op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur, als je mentoraat hebt tot 17.00 uur. De laatste lesdag is 24 februari 2018. Daarna heb je dus alle tijd om je te richten op bijvoorbeeld je eindexamen of de audities op de theaterscholen.

De Hogescholen voor de Kunsten organiseren speciale open dagen voor LOT-studenten. Hier ga je heen, om te ervaren hoe het op zo’n school is, welke opleidingen er allemaal zijn en antwoord te krijgen op alle vragen die je hebt. Daarnaast krijg je op één van de zaterdagen een workshop van studenten of oud-studenten van de Hogescholen voor de Kunsten uit Maastricht, Arnhem, Amsterdam en Utrecht, zodat je kunt ervaren hoe er op de scholen wordt gewerkt en hoe de studenten dat beleven.

De Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen 2019-2020 start op 14 september 2019 en duurt tot 23 februari 2020. Je hebt les op zaterdag tussen 9.00-18.00 uur (rooster krijg je na aanmelding).

Prijs
€ 775,-