Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen [LOT]

De Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen is een speciaal ontwikkeld programma om jou als aanstaande student te laten  onderzoeken of het volgen van een theateropleiding iets voor je is. En zo ja, welke richting het beste aansluit bij wat je wilt en kunt.

Elke zaterdag kom je naar het UCK voor een leuke en intensieve lesdag. Daarin krijg je spelimprovisatie, spelen met tekst, mime  en dans, stem/zang van verschillende docenten. Tijdens het mentoraat van theaterdocent Myra van Abeelen krijg je inzicht in je ontwikkeling, informatie over alle selecties op theaterscholen en heb je gesprekken over het vak. Naast alle lessen krijg je ook een auditietraining van Michiel Bijmans (docent toneelschool Arnhem) en organiseren we een meet & greet met oud LOT en VO studenten die nu op een van de theaterscholen zitten of al afgestudeerd zijn. 
Je krijgt inzicht in theater als vak, kijkt naar je eigen houding, theatrale vermogens en verwachtingen en deze worden getoetst zodat je zelfstandig een keuze kan maken voor een studierichting aan één van de theateropleidingen. 

Speciale open dagen voor LOT-studenten

De Hogescholen voor de Kunsten organiseren speciale open dagen voor LOT-studenten. Hier ga je heen, om te ervaren hoe het op zo’n school is, welke opleidingen er allemaal zijn en antwoord te krijgen op alle vragen die je hebt. Daarnaast krijg je op één van de zaterdagen workshops van docenten, studenten en oud-studenten van de Hogescholen voor de Kunsten uit Maastricht, Arnhem, Amsterdam en Utrecht, zodat je kunt ervaren hoe er op de scholen wordt gewerkt en hoe de studenten dat beleven.

Toelating

Je kunt je aanmelden voor de selectie van de LOT wanneer je tenminste havo/vwo tot en met het derde jaar hebt gevolgd, mbo tot en met het tweede jaar hebt afgesloten of een diploma vmbo-tl hebt behaald.

Inschrijven

Selectiedag LOT

Er zijn voor de LOT 2 Selectiedagen in 2019 waarin je kennis kunt maken met de lessen en met de opleiding. Schrijf je in voor de Selectiedag die jou het beste uitkomt. Inschrijven kan nu al. Let op, er zijn deze dagen beperkt aantal plaatsen. Dus zorg dat je er snel bij bent!


Zaterdag 8 juni 2019 Selectiedag LOT
Zaterdag 24 augustus 2019 Selectiedag LOT

Als je je wilt opgeven voor een van de vooropleidingen dan is deelname aan een selectiedag verplicht. Na de selectiedag hoor je of je bent toegelaten tot de LOT. De eerste lesdag is op maandag 16 september 2019.

Prijs

€ 50,-

Inschrijven

Je kan je aanmelden voor het Selectieweekend via de algemene website van het UCK.
Nadat je van ons hebt gehoord dat je bent toegelaten bent tot de LOT, kan je je inschrijven